Żywność regionalna z województwa warmińsko-mazurskiego wytwarzana tradycyjnymi metodami po raz kolejny zaprezentowała się na krajowych targach „Wypoczynek 2017”, podczas Toruńskiego Festiwalu Smaków.

Żywność regionalna z województwa warmińsko-mazurskiego wytwarzana tradycyjnymi metodami po raz kolejny zaprezentowała się na krajowych targach „Wypoczynek 2017”, podczas Toruńskiego Festiwalu Smaków.

Na jurorach szczególne wrażenie zrobił przysmak z Zakładu Wędliniarskiego Flis-Pol.

W dniach 1-2 kwietnia br., swoje wyroby promowali m.in. członkowie sieci „Dziedzictwo Kulinarne Warmia Mazury Powiśle”: Zakład Wędliniarski „Flis-Pol” z Miłomłyna, Gospodarstwo Pasieczne „Miody Wowka” z Miłakowa, Sklep „Zielarnia Warmińska” z Olsztyna oraz producent syropu buraczanego z Łąkorza –  Jan Ostrowski

Podczas targów odbył się konkurs na najlepszy produkt żywnościowy. Drugi raz z rzędu wyróżnienie otrzymał Zakład Wędliniarski Flis-Pol. W tym roku za polędwicę w rozmarynie, natomiast w ubiegłym roku wyróżniona została szynka wędzona.